سفارش تبلیغ
صبا ویژن

سنا ... سه نسل آلبوم
 
قالب وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم

 

رسانه های تصویری از زمانی که در دسترس عموم مردم قرار گرفت تحولات بسیاری در زندگی آنها به وجود آورد . این روزها دیگر سینما ، تلویزیون ، ویدئو ، ماهواره و اینترنت برای همه آشناست. عده کمی تصمیم می گیرند که تعداد خیلی بیشتری از مردم، چه چیزهایی را باید ببینند . خیلی زحمتی هم برای شماندارد، بدون آنکه لازم باشد توانایی های ذهنی و خلاقیت، خود را به کار بیندازید ،می توانید از این وسایل استفاده کنید . یعنی از خواندن یک کتاب داستان ،خیلی آسانتر است . وقتی شما داستانی را می خوانید، لازم است برای درک مطالب کتاب و تجسم فضایی که نویسنده برای شما تدارک دیده ،کمی فکر کنید و وقوه تخیل خود را به کار بیندازید و گاه یک متن را دو یا سه بار بخوانید اما در دنیای رسانه های تصویری، عمده اطلاعات و پیامها آماده به شما تحویل داده می شود . فقط به یک جفت چشم و گوش سالم نیاز دارید تا از قرار گرفتن در شرایطی که چشمها با تصاویر متحرک و متنوع و رنگها درگیر هستند و گوش ها صداهای متفاوتی را می شنوند پیامی به شما القا شود . هیچ احتیاجی هم نیست، حرفها خیلی پیچیده و یا علمی باشند ، برعکس عمده موضوعات این رسانه ها مسائل روزمره زندگی است . در حقیقت آن چیزهایی که به نیازها و غرایز انسان مربوط می شود .  خوردن ، خوابیدن ، نیازهای جنسی و جسمی ، ازدواج ، روابط فامیلی از جمله مواردی است، که میان افراد بشر با سطوح مختلف علمی و اقتصادی و فرهنگی مشترک است .

رسانه های تصویری با سهم بالای تاثیری که دارند از زمانی که اکثریت مردم، به آنها دسترسی پیدا کردند در یک ارتباط یک طرفه خواسته یا ناخواسته، الگو شدند. کم کم به ذائقه ها شکل دادند و حساسیت ها را نسبت به برخی مسائل پر رنگ و یا کمرنگ کردند .

 اگر کم کم اکثریت جامعه به این نتیجه رسیدند که پیتزا از آبگوشت خوشمزه تر است و اگر، به میزانی که از تعداد پسران در صف نانواییها کم شد ، به تعداد دخترانی که نیمرو هم بلد نیستند درست کنند اضافه شد،ارتباط مستقیمی با فعالیت رسانه های تصویری دارد. .

 فعلا بحث بر روی مثبت یا منفی بودن آنچه القا می شود نیست، هدف بیان توانایی تصویر، در انتقال یک پیام است .

 اینترنت هم یکی از این رسانه های تصویری است که جذابیت آن به مراتب بیش از دیگران رسانه هاست . انسانی که به دیدن تصاویر زیبا و رنگارنگ عادت کرده بود احتیاج به ابزاری داشت که گزینه های انتخابش در آن بیشتر باشد خیلی بیشتر از 10 یا 50 کانال تلویزیونی  و یا ماهواره که با دسترسی آسان ، هزینه کم ، تنوع بسیار و نداشتن محدودیت زمانی ، امکان گزینش های خیلی خیلی بشتری را فراهم ساخت . و علاوه بر آن رابطه انسان و رسانه از حالت یک طرفه خارج شد که این روابط به بخشی از نیازهای ارتباطی انسان پاسخ داد . هر چند این روابط در حقیقت مجازی است اما برای عصر تنهایی بشر، مانند مخدری به میدان آمد .

 در دنیای روابط اینترنتی هر فرد می تواند آنگونه باشد، که طرف مقابل می پسندد و یا آنگونه که در رویاهایش آرزو داشته است. پسر یا دختری که آرزو داشته محبوب دیگران باشد

 

 ،در دنیای مجازی می تواند به این آرزو برسد . اینجا دیگر افکار ، تحصیلات ، شغل و چهره پسر یا دختر، آن چیزی است که ادعا می کند، نه آنچه در حقیقت وجود دارد .حتی یک خانم 50 ساله می تواند نقش یک دختر 18 ساله را بازی کند و ساعتی از فکر چین و چروک صورتش بیرون بیاید .

کارکردهای منحصر به فرد اینترنت، به گونه ای است که می تواند از سینما و تلویزیون در انتقال فرهنگ ها و یا همان تهاجم فرهنگی موفق تر باشد.

 این روزها هر فردی باید یک email  و یا حتی یک سایت و حداقل یک وبلاگ داشته باشد و حتی شرایط شغلی بعضی ایجاب می کند که مدام با اینترنت سرو کار داشته باشند . زمانی که می خواهید email خود را ببینید یا برای کسی email  بفرستید بدون آنکه شما بخواهید چشمتان به تصاویر یا عناوین نامناسبی می افتد . اگر  بر خود مسلط باشید و به موقع به نیازهایتان رسیدگی شده باشد و یا  خدا ترس باشید به آنها توجه نمی کنید و تنها کار خود را انجام می دهید اما به راستی چند درصد از جوانهای جامعه ما در چنین شرایط ایده آلی قرار دارند، که بتوانند بی تفاوت از کنار تصاویر عبور کنند .

 در سالهای ابتدای پیروزی انقلاب فیلمهای خارجی با هنرپیشه های آن چنانی زن از تلویزیون نمایش داده نمی شد ولی این روزها دیدن هنرپیشه ای با موهای بلوند و لباسهای تنگ در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران عادی شده است . تصاویر اینترنتی هم به تدریج در جامعه این ماموریت را به شکلی بی پرده انجام می دهند . با تکرار دیدن صحنه های افرادی در کنار ساحل دریا در yahoomail یا gmail  به تدریج از حساسیت عمومی جامعه نسبت به حجاب کم می شود

 حرص به دنیا یکی دیگر از آفتهایی است، که با انواع و اقسام مدلهایی که از هر نوع کالا در اینترنت معرفی شده است تحریک می شود. زمانی که با یک search ساده بتوانیم ، ازمدلهای مختلف لباس شب ، جواهرات، کمد بچه و مدل بینی گرفته تا نمای ساختمان و خیلی چیزهای دیگر را مشاهده کنیم  نیاز به  تنوع خواهی ماذی جوانه می زند و با سرعت رشد می کند .از جامعه ای که در آن ضرورت تنوع مدل لباس ، مدل مو ،دکوراسیون منزل و بسیاری موارد دیگر به عنوان یک نیاز تعریف شده باشد، دیگر نباید انتظار داشته باشیم اولویت فکری افراد آن  جامعه ،حساسیت نسبت به مسائل اعتقادی و یا سیاسی اجتماعی باشد .

 بعضی به بهانه محدودیت سرعت کم اینترنت در کشور ما ، در ساعات شب از اینترنت استفادهمی کنند . اینکه این افراد چگونه مسئولیت های دیگر زندگی خود را با برنامه  بیخوابی شب تنظیم می کنند سوالی است که باید از اهلش پاسخ گرفت .

 از حجم گسترده اطلاعات در اینترنت، به عنوان یکی از مزایای آن نام برده می شود . شما از اخبار سیاست جهانی تا زندگی خصوصی یک هنرپیشه و عکسهای عروسی فلان ورزشکار تا بحثهای تخصصی و کارشناسی با دیدگاه های مختلف را با چند  کلیک می توانید بر روی صفحه مانیتور ببینید .  اما هجوم اطلاعات فراوانی که ممکن است راست یا دروغ باشد، از توانایی تمرکز انسان بر روی مسائل فکری کم می کند . اندیشه ای که با بمباران اخبار و تصاویر مواجه است نمی تواند خود را سازمان دهد . در حقیقت حجم زیاد دیده ها و شنیده ها همیشه با شما همراه هستند .

 روابط دختران و پسران در دنیای اینترنت به یک رابطه عادی تبدیل شده است . عده ای تصور می کنند چون ارتباط چهره به چهره در این نوع ارتباط نیست نمی توان آن را ارتباطی غیر مجاز دانست اما آنچه در روابط دختر و پسر نقطه شروع خطرات است می تواند با ارتباط اینترنتی ایجاد شود . در  هر نوع ارتباطی که دختر و پسر با هم دارند احساساتی در هر یک ایجاد می شود که در ارتباط با هم جنس چنین حسی وجود ندارد .  تنوع روابط هر چند در سطح کلام و نوشتن با جنس مخالف روابط دختر و پسر را عادی می کند .

 فرهنگ روابط اجتماعی تحت تاثیر روابط اینترنتی قرار گرفته است . هر چند دیدن چهره پر چین و چروک مادربزرگها و پدربزرگها برای جوانی که مدام تصاویر رنگارنگ و جذاب اینترنتی را می بیند چندان دلچسب نباشد، ولی به یقین، حمایت عاطفی روحی که از مادربزرگ و پدربزرگ بدون هیچ چشم داشتی نثار می شود و گرمایی که از یک کلام محبت آمیز آنها در انسان ایجاد می شود در هیچ چت اینترنتی و هیچ تالار گفتمانی به دست نمی آید .. گذراندن اوقات زیادی  با اینترنت  ،این روابط فامیلی را کم می کند .

شاید برخی تهاجم فرهنگی اینترنت را فقط در زمینه مسائل غیر اخلاقی آن بدانند . در اینکه جنبه غیر اخلاقی اینترنت عمده ترین تهاجمی است که می تواند به فرهنگ یک ملت وارد شود  تردیدی نیست. اما اول که طرح موضوعات غیر اخلاقی ، خود عملی غیر اخلاقی است و دیگر آنکه مسائل غیر اخلاقی روشن است که عین تاریکی هستند و جای بحث و نصیحت ندارد . باید زوایای پنهان آثار اینترنت را باز کرد تا آنچه را که با ظاهری علمی و آراسته القا می شود را کشف نمود .

اینترنت در دنیای امروز خود را به عنوان یک وسیله رشد علمی، معرفی کرده است. هر چند  همه کم و بیش با آسیب های آن آشنایی دارند، اما مخالفت با آن برچسب تحجر و عقب ماندگی را به همراه دارد . همه اقشار جامعه از سطوح مختلف اعتقادی ، تحصیلی ، فرهنگی واقتصادی تلاش می کنند جایی در فضای اینترنتی داشته باشند . فعلآ راه چاره مقابله با آسیب ها را، افزایش محتوای علمی و دینی آن دانسته اند . افراد دیندار را تشویق می کنند در دنیای مجازی حضور یابند . همه می دانند این فضا با این کارها تطهیر نمی شود اما فعلا کسی راه دیگری بلد نیست .

برای هرگونه استفاده از اینترنت باید بدانیم در چه محیطی هستیم ، اینتر نت و خطراتش را بشناسیم، و به موازات حضور اگاهانه وهدفدار، نسبت به آن چه می بینیم و می نویسیم، حساس باشیم.

حقیقت این است که این قالب برای محتواهای دیگری غیر از مطالب من وشما ،طراحی شده است . احساسی را که در شما از حضور در مجلس عزای امام حسین (ع) ایجاد می شود از دیدن و شنیدن هیچ مراسمی حتی online به دست نمی آید . و ذره ای از آنچه با حضور در حرم امام حسین (ع) در کربلا، پس از پیمودن راهی طولانی و پر مخاطره درک می شود در هیچ نوع ارتباط تکنولوژیکی میسر نیست .

 اینترنت هر چه توانا و اعجاب بر انگیز باشد از انتقال معنویت عاجز است ، نیاز مند ساز و کاری هستیم که  از بنیان متناسب با آرمانهای مذهبی جامعه باشد .   متخصصین باید آستین ها را بالا بزنند و به فرموده مقام معظم رهبری (دام ظله) از تقلید و کپی برداری دست برداند .

والسلام علیکم و رحمه الله

 


[ سه شنبه 85/11/17 ] [ 10:7 عصر ] [ سنا ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

سه نسل آلبوم زندگی پیش روی من است نسل خودم ، مادرم و فرزندانم...
موضوعات وب
امکانات وب


بازدید امروز: 7
بازدید دیروز: 6
کل بازدیدها: 76426